Foreningen for tidligere ustraffede personer

 

 

 

 

Årsmøde 2007 Årsmøde 2008 Årsmøde 2009 Årsmøde 2010 Årsmøde 2011

Årsmøde 2012 Årsmøde 2013 Årsmøde 2014

Foreningen blev stiftet søndag d. 22/1-2007 På en Kinagrill i København. I restauranten stod et stort akvariun, og da vi blev budt indenfor og anvist et bord, gik vi forbi akvariet og jeg stopede op og pegede på en stor fisk, og sagde højt "den der vil jeg gerne ha' serveret" Kineserpigen gloede bare dunt på mig og sagde tørt "nej". Så blev vi nødt til at tage til takke med, hvad der var på spisekortet, hvilket i øvrigt var ganske fortrinligt.

 

Denne side er dedikeret til vores far, Jens Harry Ipsen Fassel (*30/12-1915  +26/7-1990)

________________________________________________________________________________

Medlems- ordens reglement for:

Foreningen for tidligere ustraffede personer

 

 

_________________________________________________________________________________

 

Jeg genså søndag d. 22/1-07 min storesøster og storebro'r, på min fars side, efter nok 15-20 år, og vi snakkede selvfølgelig om vores (nu afdøde) far. Annette fortalte om en gang han i ramme alvor havde inviteret nogle gæster hjem til aftensmad, og havde sagt at de kunne da altid få en gang

 - vand og brød-

Da gæsterne kom blev de budt inden for, og der blev serveret; 

- vand og brød- 

selvfølgelig havde de andet, og rigtig smørrebrød klar i køkkenet, Annette og Claus's mor var rasende på min far, men joken blev gennemført.

Dette må selvfølgelig give anledning til at ære vores far med foreningen:

Foreningen for tidligere ustraffede personer

Som til start, nyder  - vand og brød.

--------------------------------------------------------------------

Far kunne også finde på at invitere til fest og når så gæsterne ankom så var det slukket lys overalt, og når de så ringede på døren, kom han, og mor ned i slåbrok og gloede måbende på gæsterne og udbrød "var det i dag vi skulle ses??????" gæsterne blev så hevet indenfor og op i stuen - udstyret med en drinks og stearinlys, og næste gang det ringede på døren gik far og mor ned og lukkede op, hev næste par ind - måbende. Dette gentog sig indtil alle gæster var ankommet, så blev lyset tændt, og der var selvfølgelig veldækket bord og alt gjort klart til gilde.

Min salige far, som blev præst sagde, mange en gang:

"Mennesket er ikke sat på jorden for at æde brød alene". 

Og som far plejede at sige, når der var gæster:
 
" Det er rart at se gode venner, så slipper vi for, at få vandgrød i dag, og kan få noget ordentligt at spise"

Han kunne også godt finde på at sige:

  §1:  Her, i huset serveres snaps til al fed mad.
  §2:  Al mad, undtagen risengrød, er fed mad.
 
  §3.  Her i huset, serveres ikke risengrød.

Alligevel blev vi børn. præsenteret for risengrød hver lørdag, ligemeget om det var jul eller påske.

Han satte vores mor på et skrabt husholdnings budget, Han kendte godt priserne, på alle varerne.

Jeg kan huske som dreng, at vores "unge pige" (sådan havde man jo, dengang)  blev sendt ned til havnen og købe en frisk fisk -  hun kom selvfølgelig hjem hjem med en frisk - torks, den har selvfølgelig halvt levende, og nu skulle hun, slagte den.
Pigen, (åh jeg ville gerne i kontakt med, én af dem.) som kom fra "landet," skreg selvølgelig, fordi: fisken rørte på sig, og min far, som vidste det, kom løbende og slog, udyret ihjel (hvilken dyd) men, sådan var det dengang, og jeg syntes det var skægt.

Jeg kan også godt huske; at jeg blev sendt i "IRMA" og skulle hente - SØD SENEP - min far spiste ikke andet, og der var ikke noget, sødsenep i butikken, men; i restekt for min far (som jo var nabo til "IRMA") blev en - ansat sendt ind og blande sukker i sennnepen så det blev "sød senep" i et glas, til min far, sådan var det. -  det var aldrig sket i "Brugs foreningen" som var adelssforeningens den støttede man ikke, fordi man var jo selvstændig, en virksomhed". det var også derfor jeg ikke måtte dele aviser ud for "Bornholmern", det var jo den Socialdemokratiske presse, Den holdt min far som - fagblad- af orienteringsmæssige grunde, for at se hvad "fjenden" skrev og hvilke annoncer der blev bragt.

 

A pro pros spjæld.

Jeg blev i min egenskab som naturvejleder, på et tidspunkt, blev jeg  bedt om at holde et foredrag om naturen, i "Fængselsbetjentenes efterlønner- og pensionsklub",  jeg indvilligede. Og gruplede længe over hvordan jeg skulle komme igang.

Jeg droppede al forberedelse og sang lige fra leveren:

"En celle er begyndelsen til et nyt liv"

Den tog kegler, og så var vi igang med foredraget om naturen.

 

Ps.
Det er kommet formanden for foreningen for øre at undertegnede er indstillet til en tur i spjælpet, på grund af forsømmelse, undertegnede har ikke i tide indsendt dokumentation for lagerbeholdning af fyrværkeri (her er ikke tale om konsum {legetøjs fyrværkeri} men professionelt fyrværkeri).

Undertegnede er indstævnet til 6 dage i tugt og forbedringshus.

Jeg kan ikke lige overskue om foreningen kan køre videre, med samme forman eller om der skal ske et generationsskifte, eller om den skal uddø

Der har indfunet sig en løsning på problemet; Jeg har støttet den slunkne statskasse med et beløb, og har hermed været med til at opretholde samfundets overforbrug.

Jens Ole Fassel