Dansk risengrøds laug

I lauget kan optages personer som udviser den rette respekt over for tilberedning og spisning af risengrød, og som vil værne om denne gamle danske spise, som ikke kun er et juleflip, hvis restprodukt bruges som desert efter en alt for dådig juleaftens middag, blandet med flødeskum, vanilje, mandler og overpøset med en alt for sød kirsebærsouce.
Selve risengrøden bør tilbereses af mælk, grødris og når den er færdig smages til med lidt salt,  den bør serveres i skåle, og ikke i dybe tallerkner. Til  Risengrød serveres kanelsukker og (rigtig) smør - ikke noget med kærgården eller andre smørsorugater, endvidere serveres køligt mørkt hvidtøl.
I sommerhalvåret kan det være lidt vammelt at servere mælkegrød, men så egner risengrød sig fint til at blive serveret som vandrisengrød - gerne med forskellige kompotter til, så som rabarber eller stikkelsbær og jordbær, i stedet for øl serveres evt. saftevand.
Der har været gennem tiderne en masse hurlumhej vedr. risengrød, i retning af at det er nissemad, og at man skal stille risengrød på loftet til nisserne - for at holde sig gode venner med dem- dettte faktum skal ikke fornægtes, det er vigtigt at holde sig gode venner med netop denne minioritet, ikke at forvæksle med julemanden - han har intet med nisser at gøre, det er kun i den økonomiske verden.

Vi i rissengrødslauget, gå i øvrigt ind for at man bruger rissengrød som sanktionsmulighed, over for dem som starter julen for tidligt, det være sig forretninger, reklame udgivere og andre som starter julen og det flip det medfører for tidlig. En passende samktion vil være at de sakl dømmes til at æde rissengrød fra de bliver opdaget og lige til juleaften til hvert måltid.

En af dem der virkelig er fortaler for god drød er Flemming Jensen: http://www.youtube.com/watch?v=dim6u6kCZ98