Så    hødog   efter !!!!!!

Jeg underviste i sin tid på handelskolen i blandt andet salg og service, og hørte en sjov lille historie, som skulle stamme fra en lille landsbybrugs som ikke ville stå tilbage for de større supermarkeder i byerne, uddeleren gjorde alt for at skaffe varene hurtigt hjem, så kunderne ikke skulle køre til byen og handle.

 

En dag stod han i butikken og hørte en af sine kommiser sige :"nej, frue, det er evigheder siden vi har haft det, og det ser ikke ud til at vi får det igen foreløbig, desværre kan jeg ikke hjælpe Dem."

Rystet i sine inderste grundvolde, styrtede brugsuddeleren hen til kunden og med et stort smil, straks begyndte at undskylde :"Her må vist ligge en misforståelse, frue. Selvfølgelig får vi det igen om ganske kort tid. Vi har bestildt nye forsyninger i sidste uge, og de skulle komme hvert øjeblik, vi ringer gerne - eller bringer det gerne til Dem lige så snar det kommer.

Kunden Så forvirret på Brugsuddeleren sagde :"Ja tak - farvel." og gik.

Brugsuddeleren trak kommisen lidt til side og gav ham en ordentlig røffel :"Du må aldrig indrømmer at vi mangler en vare, eller noget vi ikke fører, du skal altid sige at det er bestilt og kommer i løbet af kort tid, forstået ?
Og havd var det så, hun ville ha' ?"

"Regn" svarede kommisen, og gik tilbage til til sit arbejde, mens Brugsuddeleren stod tilbage med et fåret udtryk i ansigtet.

 

Samme kommis var meget genert da han blev ansat, Da der en dag kom en frisk ung pige ind i forretningen og skulle ha en pakke tampax, stod en unge mad og rødmede til langt op over ørene, og kunne knabt fremstamme et ord. 
Uddeleren så det, og kom straks styrtende og klarede paragrafferne med et stor smil og en frisk replik.

Da pigen var gået sagde uddeleren at en frisk replik altid tøede lidt op på det hele, og han skulle strax komme igang.

Noget senere kom gamle tante Bertha på 92 år ind i butikken, og skulle købe en pose vat, kommisen mente at han kunne klare det selv, og sagde

"Nå fruen er nok hjemmeruller" 

 

Det skal ikke altid være så besværligt:

Jeg var èn gang inde i en fin kosmetikforretning og skulle købe en almindelig deodorant.

Ekspedienten spurgte sødt
-"skal jeg pakke den ind ?"

Lidt forvirret svarede jeg
-"nej tak jeg tager den bare under armen!"