Færgeforlig / en kop te

 

Kan man sammenligne et færgeforlig med en kop te?

 

Hvis man sammenligner den ”gamle” færgebetjening med en god kop te, gode store færger, god indretning, og god service.

Vi vågnede op en morgen og fandt ud af at vores kop te var blevet en kop lunkent vand, vi havde fået et nyt trafikforlig – gode færger som sejlede til et centralt placeret sted i hovedstaden, blev udskiftet med nogle færger som selv Østtyskerne grinede af, og som oven i købet sejlede til et sted i provinsen.

Somme brugte meget energi på at forklare, at det var det bedst tænkelige forlig, og vi skulle være stolte af at der var indgået et så fornemt forlig som tog hensyn til alt, undtagen passagererne.

Den forklaring levede vi længe med og mange affandt sig med både forklaring og de reducerede muligheder der lå i forliget.

Somme var stolte af sig selv – endnu en gang var det lykkedes at tage røven på så mange. Der var selvfølgelig en masse skriverier i avisen, men alt dør jo hen med tiden, kun enkelte lod røre på sig (ros til dem). Det lunkne vand var nu blevet iskoldt, alle gik og skuttede sig, men ingen gjorde noget ved det, for vi var jo alle samme båd. Somme tog jo alligevel flyveren til/fra et centralt sted.

Ude i horisonten lå så næste færgeforlig og truede. Gyldne løfter som var i udsigt fra før kommunalvalget blev glemt med et vink, da transportministeren, vor alfaderlige store formynder, forkyndte at: nu skulle vi komme med rimelige ønsker inden for det økonomiske budget han selv havde kastet op i luften.

Somme klappede igen hælene sammen – nu er det tid – nye tider, vi får selv lov til

at komme med et forslag!  Og hvad er der så kommet ud af det??

Jeg føler at man serverer varmt vand i en te kop, mange jubler, og er over henrykte – Varmt vand! – det smager jo næsten lige som te, ja det er jo næsten te.

Somme skal nu ud og sælge den ide, det vil også lykkes denne gang.

Når så det varme vand bliver lunkent med tiden, så skal vi jo huske på at er det er bedst at vaske hænder i lunkent vand, og så kan man smide barnet (Bornholm) ud med badevandet.

Er det ikke det man kalder en oooommmer.??

 

Fassel