For fed, eller underhøj

kik en gang på linket fra TV2 Bornholm:
http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=15-12-2009&cID=1&vId=519336

Når badevægten, er det man har der accelererer hurtigst, og springer op på omkring små 150 kg. og højden så ikke er tilsvarende, møder man det evindelige spørgsmål hos lægen " sku' Vi (pluralis majestætis) ikke prøve at tabe et par kilo".

Jeg er (har været) verdensmester i at tabe mig 20-25 kg. men så skal der bare en lille hurdel til for at lokummet vælter, og vupti så har jeg taget alt hvad jeg har tabe + 4-5 kg. ekstra på. DET ER IKKE SJOVT. Når tiden så samtidig et så fremskreden at det giver udslag i fedmediabetis, slidgigt, for højt blodtryk, og andre følgesymptomer, så må man over veje "hvad gør vi så lille du". Så da af mine bedste venner, snakkede om gastric bypass som man kunne få lavet i udlandet for ca. 60.000 kr. lyttede jeg med store øre, og overvejede muligheden. En anden af mine vennner fortalte så senere at hun skulle over på Hamlet i Kbh. og ha' en sådan operation, Det fik mig til at få min læge til at undersøge muligheden for at jeg kunne få en tilsvarende tur. Da mit BMI lå over 41 og jeg har sukkersyge lå der en mulighed. OK klem på.

1. undersøgelse på sygehuset, var en positiv oplevelse, der var ingen lyftede pegefingre, men en forstående overlæge (som egentlig også trængte til at tabe en 15-20 kg.) som trykkede mig på maven og sagde Go' for næste skridt. Opskrivning til operation på Hvidovre hospital med ventetid på et årstid, men mulighed for at komme hurtiger til på Hamlet. Så jeg venter  til efter efterårsferien, når jeg er færdig med mine "Natture på Hammershus"

Så kom den længe ventede indkaldelse til undersøgelse på Hamlet, book bilet  og planlæg rejse - nu sker der noget.
Da jeg kom til Hamlet blev jeg fint modtaget, og kort tid efter kom en sygeplejeske og hentede mig til samtale- blodprøver og vægttagning osv. dagen afsluttede med samtale med kirurgen, som skulle udføre arbejdet - vi fik en god snak. Du skal lige tabe 8% af din vægt før vi må gå i gang, siger sundhedsministeriet, og du skal ikke spilde vores tid før du har gjort det - ok?

Jeg fik en glimrende kostplan på både grøntsager og NUPO (se linket og kom selv i gang) Vi aftalte en operationsdag d. 3 december, farvel tak og på gensyn, og så gik jeg strax igang, på Hovedbanegården ligger der en Matas som forhandler NUPO bar med karamelsmag, sådan en og 1/2 l. vand, til toget hjem som aftensmad Uhhh jeg var i gang.
Hjemme kom så næste overraskelse, min kære kone ville gå med på slank ( det trængte hun også til) så det var jo let og dejligt at kunne supplere hinanden med gode grønne ideer til at spise.

Det gik hurtigt nedaf, specielt når man lige husker at gå en god tur hver dag.
da jeg skulle til samtale og kontrol hos diætisten havde jeg faktisk tabt hvad jeg skulle. Min koe tog med til København på Hamlet for at fo noget og hvide hvad jeg måtte spise bagefter. Jeg mente jeg havde råd  - vægtmæssig til at gå på Jensens bøfhus og spise en frokostbøf med salat (jeg tog 5 kg ????) på den dag vi var i byen.

Ved samtalae og kontrolvejning bad jeg om at få fremskynnet min opereration hurtigst mulig, som jeg var blevet lovet til forundersøgelserne, da jeg ville være klar om 14 dage - vægtmæssig. Det mente diætsygeplejesken ikke at jeg bare kunne, sådan. men jeg klemte på og snakkede også med narkosolægen og bad ham fremskynne mit indgreb, og han sagde at mit initeativ og min kamp med kalorierne ville blive beløndet, "vi skriver hvis der kommer et hul".

3 dage senere kom der et brev at man gerne ville se mig om 14 dage til operation - JUBI

Operationen er ret simpel (for mig), jeg mødte om morgenen kl. 06,59 på Hamlet, og blev modtaget af min sygeplejeske som førte mig op til 3 sal og anviste mig min seng, og så var det bare "strip" og så fik jeg en operations-trøje - blev lagt ned i sengen og kørt ned til operationsgangen, fik gennemgået operationsproceduren, og gik over og lagde mig på skafottet- og fik at vide at jeg selv skulle gå tilbage igen når det var overstået, så lagde jeg armen ud til siden og fik lagt en kanyle på oversiden af hånden, "du får lige lidt ilt og så er du ved at være klar- "OK"   så sagde narkoselægen "du sover inden jeg er færdig med....."

Jeg vågnede ved at jeg skulle tisse kl 12,15 - og strax stod der en sygeplejseke og sagde "du skal bare lige ud på toilettet, nu skal jeg hente talerstolen - så går du selv". Af en eller anden grund gjorde jeg det og slap helskinnet der ud og ind i sengen igen. "Det gik da meget godt, det var da ikke så slemt - det gør jo ikke rigtig ondt" og så døsede jeg videre.

Kl. 15,30 skulle jeg tisse igen - denne gang var jeg ved at gå i gulvet, mit blodtryk lå på 95/50 jeg måtte love at jeg ikke gik før jeg kunne, for de kunne ikke få mig op igen hvis jeg faldt.

Kl. 18 var jeg ude og tisse selv igen- det gik fint, og kl. 20 gik jeg rundt på
gangen for at holde mig igang, kl 22 blev jeg dopet og sov hele natten.

.

 

 

 

 

Sådan så jeg ud da jeg kom hjem, 5 små huller i maveskinnet, hvorfra det hele var blevet lavet.

.


Kraftig blødning i bughulen, ikke unormalt, men ikke særlig kønt

.

Forestil dig at man tager en stor hæfte maskine og sætter tre clips i som holder såret sammen, de skal pille ud igen 14 dage efter operationen, det gør ikke ondt.

 

Nu er det blevet d. 18/2-08 og julen er overstået, og alle de kloge siger at det gør ikke noget at tage lidt på i mellem jul og nytår, det er værre med det man tager på mellem nytår og jul. det problem har jeg ikke haft - tvært imod, jeg har tabt mig i julen (det er første gang i hele min livshistorie, det er sket).

Jeg spiser godt og sundt, ikke kartofler - pasta- ris og hvidt brød, jeg overvejer at udgive en kogebog.

Vi har installeret et nyt WC, det gamle havde en for stor kumme, og det var svært at skylle ud - jeg spiser for groft, så det der kommer ud er ligesom skumgummi og ikke til at skylle ud, jeg skylle skylle 3-4 gange. det var en god investering.

Jeg tåler ikke fedt - jeg får fedttyndskid - det ligner en gang tynd kit, og er ikke særlig rart. jeg tåler heller ikke sukker, jeg får det direkte dårligt af slik, så det har jeg droppet - næsten helt. mit langtidsblodsukker ligger på 5,2 - det er rigtig fint, siger de kloge.

det er vigtig at spise jævnligt, jeg bliver totalt udmattet hvis jeg ikke passer min måltider og spiser jævnligt, så falder mit blodsukker til under 2,7 og så bliver jeg svimmel (mister min hørelse?) og begynder at ryste. Så gælder det om at få spist noget - langsomt og drikke noget juice.

 


Se, hvor det hjælper

Se her for et elegant resultat